Uren hud & træning

Mange oplever uren hud i perioder, hvor de træner meget. Huden kan let blive irriteret, hvis ikke man plejer den rigtigt før, under og efter turen i træningscenteret. Det er ikke altid træningen i sig selv, der danner den urene hud. Når huden bliver varm og fugtig, åbner porerne sig og bliver mere modtagelig for snavs og bakterier, hvilket findes i store mængder i træningscentre.

Styrketræning kan øge risikoen for bumser, da det øger kroppens produktion af det mandlige kønshormon testosteron (også hos kvinder), som øger risikoen for bumser. Dette skal dog ikke afskrække dig fra at træne – du er good to go, hvis blot du følger nedenstående råd.

4 tips til hvordan du undgår uren hud, når du træner


1. Rens dit ansigt

Bruger du makeup, eller har du været ude hele dagen, så rens din hud inden træning. Make up og skidt fra luften kan nemlig let danne tilstopninger, så kirtlerne får svært ved at svede og komme af med affaldsstofferne. Husk altid at fugte huden efter du har renset den, så den ikke bliver tør og irriteret.  

2. Sprit maskinerne af  

Sørg altid for at rense maskinerne i træningscenteret både før og efter du bruger dem - de er nemlig det rene bakterie paradis. Skulle du glemme at rense maskinerne, så sørg for ikke at røre ved dit ansigt før du har vasket hænder.Daily Face Wash

Day Cream3. Vask sveden af kroppen

Gå i bad umiddelbart efter træning og vask kroppen med n11 Body Wash. Kroppen sveder i op til 30 minutter efter du har afsluttet din træning. Sørg for at få vasket alt sved af kroppen og rens dit ansigt med den milde n1 Daily Face Wash, der har en dybderensende effekt. Smør efterfølgende din hud med en fugtgivende creme – efter træning er huden nemlig ekstra modtagelig for fugt. Du vil opnå den optimale effekt, hvis du først smører huden ind en halv times tid efter træningen. Det er nemlig svært at få huden til at optage fugt, mens den stadig damper.

Dybderensende Body Wash

Fugtgivende ansigtsgel

4. Hold din krop hydreret

Ligesom du vil spise et godt måltid, bør du også altid sørge for at drikke godt med væske i løbet af dagen efter en god træning. Få fyldt vandepoterne godt op – så vil kroppen hjælpe dig af med affaldsstoffer og hydrer dine organer - og dermed huden inde fra.