Hormoner er ofte en af hovedårsagerne til bumser, hvorfor du måske har hørt, at man kan tage p-piller mod uren hud. Det er fakta, at et højt indhold af hormoner er med til at holde bumser nede. P-piller er en nem tilgang til et øget hormonniveau, og af samme årsag oplever mange piger, at deres hud bliver pænere, hvis de spiser p-piller med et højt indhold af hormoner.

Indholdet af hormoner varierer dog de forskellige p-pille mærker imellem, og man kan derfor risikere, at det mærke af p-piller, man er skiftet til, har et lavere indhold af hormoner end det foregående mærke. Er dette tilfældet, kan man snakke med sin læge om at skifte tilbage til et mærke med et højere indhold af hormoner, såfremt man ønsker at spise p-piller mod uren hud.

Hvordan virker p-piller mod uren hud?

Du bør dog altid konsultere din læge, såfremt du ønsker at skifte mærke på dine p-piller, da der er fordele og ulemper ved at bruge p-piller mod uren hud. Nogle p-piller er nemlig kendt for at øge risikoen for blodpropper. Ved at spise p-piller mod uren hud nedsættes mængden af det mandlige kønshormon, androgener, i blodet. Herved mindskes produktionen af talg, som gør huden fedtet, i kroppen og dermed også antallet af bumser og uren hud, da store mængder talg er med til at tilstoppe hudens porer.

P-piller af mærket Diane Mite har vist sig, udover at fungere som prævention, at være effektive p-piller mod uren hud. Det skyldes bl.a., at Diane Mite indeholder hormonet cyproteronacetat, som kontrollerer produktionen af androgener i kroppen.

I det øjeblik man stopper med at spise p-piller, kan der være en risiko for, at den urene hud vender tilbage, da en forøget mængde hormoner kun hjælper i den periode, man får dem. I stedet for p-piller mod uren hud kan man anvende en effektiv hudplejeserie mod uren hud. Indholdet af aktivt salicylsyre skal være 2 % i alle produkter for at være så effektiv som muligt, og det er vigtigt, at man er disciplineret i brugen af hudplejeserien for at opnå det ønskede resultat så hurtigt som muligt.

Dermaxir er den eneste komplette hudplejeserie i Danmark med et indhold på 2 % salicylsyre, som har en dokumenteret effekt mod uren hud. Dermaxir lægger samtidig en antibakteriel hinde inde i hudens porer, der sikrer, at bakterierne bag uren hud har svært ved at overleve. Dermaxir bekæmper med andre ord ikke kun uren hud ”her og nu" men sørger også for, at sandsynligheden for nye udbrud mindskes betydeligt.