Uren hud og akne er fællesbetegnelser for en række hudsygdomme, hvor der er betændelse i- og omkring talgkirtlerne. Grundene til hvorfor du får uren hud og bumser kan være mange, men grundlæggende starter det i puberteten, hvor produktionen af androgen (kønshormon) øges hos begge køn, hvilket stimulerer talgkirtlerne i huden til at producere mere hudfedt. Samtidig forsnævres talgkirtlerne, hvorved hudfedtet ikke kan komme ud af kirtlen, og huden går derfor i gang med at nedbryde hudfedtet. Du får bumser og uren hud, fordi der i denne proces dannes affaldsstoffer og fedtsyrer, der irriterer talgkirtlen, og derved opstår hudbakterien Propionebacterium Acnes, som skaber en betændelse i huden. Dette viser sig først ved ømme og røde småknuder, der senere afløses af egentlige bumser, der indeholder nedbrudt hudfedt og/eller betændelse. Uden behandling aftager en sådan betændelse typisk efter 7-15 dage alt afhængig af sværhedsgraden. Ofte går der dog hul på bumserne, hvorved infektionstiden forlænges.

Årsager til uren hud og bumser

Mange har hørt myten om, at du får bumser og uren hud, fordi du indtager store mængder sodavand, chips og søde sager. Der er dog ikke videnskabelige beviser på, at dette skulle være den direkte årsag til, hvorfor du får uren hud og bumser.

Flere hudeksperter nævner dog mejeriprodukter som en af grundene til, hvorfor man får bumser og uren hud, og at man derfor bør skære ned på mælkeprodukter.

22-årige Isabella fik uren hud og bumser, da hun begyndte at træne op til en Bikini Fitness-konkurrence. Det hårde træningsporgram og den strænge diæt var hård kost for Isabellas hud. Læs hendes historie her

Det hjælper dog ikke kun at tænke over sit indtag af mad og drikke, hvis man vil undgå at få bumser og uren hud. Det er nødvendigt at pleje sin hud.

I lidt over fire år forskede Dermaxir i de bagvedliggende årsager til bumser og uren hud og muligheden for at udvikle et produkt, der kan fjerne og bekæmpe uren hud på en effektiv måde. Dette lykkedes, og hudplejeserien under navnet Dermaxir består af i alt fem produkter, der komplimenterer og forstærker hinanden og samlet udgør en produktguide til at opnå en ren og flot hud.

Læs mere om, hvordan Dermaxir virker.