STYRKETRÆNING KAN RESULTERE I UREN HUD OG BUMSER

Uren hud og bumser opstår ofte som et resultat af hormonelle årsager, fedtet hud og overproduktion af talg. Derudover kan faktorer som motion og styrketræning også have en påvirkning på huden.

Det er helt normalt, at opleve uren hud i forbindelse med styrketræning og motion. Styrketræning sætter nemlig gang hormonerne og øger koncentrationen af det mandlige kønshormon, testosteron, hvilket kan resulterer i uren hud.

Er du fornyligt begyndt at dyrke motion og oplever du nu mere uren hud end normalt, kan der også være andre årsager end hormonelle. Her kan årsager som f.eks. hygiejne også spille en stor rolle når det kommer til uren hud og træning. Derudover findes der adskillige undersøgelser, der viser en sammenhæng mellem udbrud af akne og indtag af proteinpulver lavet af valleprotein.

Uanset årsagen til uren hud, må det endelig ikke holde dig fra en tur i fitness centeret eller løbeturen i parken. Det er nemlig videnskabelig bevist, at motion ikke kun styrker vores krop og helbred, men også frigiver i neural skylle af kroppens eget narkotika, endorfin. Endorfin er et stof der bliver udløst fra hjernen, som giver følelse af glæde og som studier har vist, styrker vores selvværd.

Læs med her og få 4 råd til at undgå uren hud i forbindelse med styrketræning og motion.