Bumser kan opstå alle steder på kroppen. Det er dog oftest i ansigtet, at man ser bumserne, og mange får bumser på hagen, i panden og på næsen.

Det er især i ansigtets T-zone, at mange rammes af uren hud. T-zonen udgøres af panden, næsen, munden og hagen. Huden danner i disse områder mere talg end andre steder, og derfor får du eksempelvis flere bumser på hagen. Bumser og urenheder dannes nemlig af hudens olier og døde hudceller. Er du ramt af bumser på hagen og i T-zonen kan du med fordel benytte en Peel-Off ansigtsmaske et par gange om ugen, da den effektivt fjerner hudorme og renser ansigtet i dybden.

En anden årsag til, at du måske har bumser på hagen, kan skyldes, hvis du af og til hviler hovedet i dine hænder. Dine hænder og fingre overfører nemlig fedt og bakterier til hagen, og det er kun med til at forværre den urene hud. Derfor bør du heller ikke pille i dine bumser og forsøge at klemme dem, da det spreder bakterierne.

Et godt råd er derfor at benytte "Blackhead Removing Tool"

Et godt råd er derfor at benytte "Blackhead Removing Tool". Redskabet, er designet til at fjerne hudorme og bumser på hagen uden at sprede bakterier.

Tandpasta &
bumser på hagen

De fleste, der døjer med bumser i ansigtet og uren hud på hagen, har nok hørt rådet om, at tandpasta fjerner bumser. Det er naturligvis blot en skrøne, ja, faktisk kan tandpasta efterlade dig med endnu flere bumser på hagen. Studier viser nemlig, at stoffet natriumlaurylsulfat, som findes i mange tandpastaer, kan forværre uren hud. Natriumlaurylsulfat, også kaldet SLS, tilsættes tandpasta for at danne skum, og det er altså dette stof, som kan give mere uren hud på hagen. Har du bumser på hagen kan det derfor være en god ide at finde en tandpasta eller mundskyl som ikke indeholder stoffet SLS. Derudover bør du vaske dig om munden efter at have børstet tænder, da en ansigtsvask et par gange om dagen er med til at holde urenheder og bumser på hagen væk.

Er man slemt ramt af bumser på hagen, som giver rødlig hud og decideret udslet, kan der faktisk være tale om perioral dermatit, som er en slags eksem omkring munden, og man bør i så fald søge læge! Den direkte årsag vides ikke, men tandpasta, kosmetik og lokalsteroider spiller i hvert fald en stor rolle i fremkomsten af udslettet. Lad mig læse mere om tandpasta og uren hud!

Læs også om årsager til og behandling af bumser på ryggen.