Bumser Kan opstå alle steder på kroppen og af samme årsag, som bumser i ansigtet. Man ser oftest, at folk har bumser i ansigtet, men mange lider også af bumser på ryggen. Da årsagen er den samme, behandles bumser på ryggen på samme måde som i ansigtet. Bumser på ryggen kan dog opleves som sværere at bekæmpe, fordi huden på ryggen er tykkere end andre steder på kroppen og fordi færreste kan se og nå dem selv på ryggen.

Læs også:  Bumser på numsen - hvordan fjerner jeg dem? 

Årsager til bumser på ryggen

Kort fortalt opstår bumser, når kroppen producerer for meget hudfedt, der sammen med dødehudceller tilstopper porerne. Tilstopning af porerne kan resulterer i betændelse, som bliver til bumser.

Bumser opstår altså af en tilstopning af hudfedt og dødehudceller – behandlingen af bumser handler derfor om at holde hudens porer rene og fjerne døde hudceller, så hudfedtet kan trænge igennem, uden at danne tilstopninger.  

Det er helt normalt at huden producerer fedt. Det gør den for at beskytte og sørge for at huden ikke tørrer ud. Har du tør eller irriteret hud, kan du opleve at huden producerer ekstra fedt og derfor kan man ofte se en sammenhæng mellem tør – og irriteret hud og bumser.    
Udover tør – eller irriteret hud, producerer kroppen mere hudfedt forårsaget af hormonelle forandringer. Det er derfor hyppigt, at f.eks. børn og unge i puberteten, sportsudøvere eller gravide har tendens til uren hud og bumser.

Sådan kommer du af med bumser på ryggen 

Vask huden en gang dagligt (gerne om aftenen) for at fjerne skidt, bakterier og sved fra huden og dermed forbygge nye bumser. Dyrker du motion eller sport, bør du rense huden umiddelbart efter, da sved som sidder på kroppen uden at blive vasket af, kan blokere porerne og medfører uren hud og dermed flere bumser på ryggen.

Eksfolier huden på ryggen for at komme af med dødehudceller – til dette formål bør du bruge et produkt der indeholder salicylsyre. Salicylsyre eksfolierer huden for fedt og dødehudceller og forbygger dermed bumser på ryggen. Derudover virker salicylsyre ikke kun uden på huden, men trænger ned i porerne og opløser tilstopningerne. Se dermaxirs n11 Body Wash

Sørg for at få vasket T-shirt, bh’er, sengetøj, håndklæder og andet der er i kontakt med huden regelmæssigt. På den måde kan du holde bakterieniveauet på huden nede og dermed forbygge uren hud på kroppen.

Læs også hvordan du bedst behandler bumser i panden.