Bumser kan opstå alle steder på kroppen og af samme årsag. Man ser oftest, at folk har bumser i ansigtet, men mange lider også af bumser på ryggen. Bekæmpelsen af bumser på ryggen er den samme som, når man har bumser andre steder på kroppen. Bumser på ryggen kan dog opleves som sværere at bekæmpe, dels fordi huden på ryggen er tykkere end andre steder på kroppen, dels fordi det er de færreste der selv kan se og nå dem på ryggen.

Læs også:  Bumser på numsen - hvordan fjerner jeg dem? Og hvordan du bedst behandler bumser i panden.

Årsager til bumser på ryggen

Man ser tit at hård styrketræning kan give bumser på ryggen. Det skyldes en hormonel forandring i kroppen, som begynder at producere mere af det mandlige kønshormon, testosteron. Den hormonelle forandring kan altså være årsag til, at kroppen danner flere bumser på ryggen og generelt. Sved, eksempelvis i forbindelse med træning, kan være en medvirkende faktor til, at du oplever flere bumser på ryggen. Det skyldes, at sved blander sig med hudens naturlige fedtstoffer (det der kaldes talg) og derved tilstopper hudens porer.

22-årige Isabella træner op til Bikini Fitness, og hun oplever, at det hårde træningsprogram og kostomlægning giver hende uren hud og bumser.

Læs hendes historie her om hvordan Dermaxir hjælper hende til en flot og sund hud uden bumser og hudorme i ansigtet.

Bumser på ryggen kan behandles med disse gode råd

ANTI-BAKTERIEL SÆBE

Den bedste måde at bekæmpe bumser på ryggen er ved én til to gange dagligt at vaske ryggen med         en anti-bakteriel sæbe lavet                       specielt til uren hud.                                           

DERMAXIRS n1

1-2 gange om ugen bør du benytte et salicylsyreholdigt produkt på ryggen, da salicylsyre eksfolierer huden og fjerner døde hudceller, således at du undgår uren hud og bumser. Dermaxirs n1 Daily Face Wash indeholder de maksimalt tilladte 2 % salicylsyre og kan også benyttes mod bumser på ryggen.

RENT TØJ

Det er vigtigt at holde tekstiler som tøj, træningstøj, undertøj, sengetøj, etc. rent, da hudens naturlige olier (talg) aflejres heri og dermed kan tilstoppe hudens porer og give bumser.

Læs også om årsagerne til og behandling af bumser på hagen.