Akne, bumser og uren hud er begreber, der ofte bruges i flæng – hvilket dog er forkert. Det er vigtigt at skelne mellem begreberne, da bekæmpelsesmetoderne er meget forskellige. Akne er en hudsygdom, som skal diagnosticeres via lægen, mens bumser og uren hud kan kommes til livs med almindelig hudpleje, som eksempelvis vand, motion og en hudplejeserie mod bumser og uren hud.

I starten af puberteten øges produktionen af androgen (kønshormon) hos begge køn, hvilket stimulerer talgkirtlerne i huden til at producere mere hudfedt. Samtidig forsnævres talgkirtlerne, hvorved hudfedtet ikke kan komme ud af kirtlen, og huden går derfor i gang med at nedbryde hudfedtet. I denne proces dannes der affaldsstoffer og fedtsyrer, der irriterer talgkirtlen, og hudbakterien Propionebacterium Acnes opstår og skaber en betændelse i huden. Dette viser sig først ved ømme og røde småknuder, der senere afløses af egentlige bumser, der indeholder nedbrudt hudfedt og/eller betændelse. Dette er definitionen på bumser og uren hud.

Salicylsyre mod bumser og uren hud

Den bedste måde at fjerne urenheder på er ved at benytte en effektiv hudplejeserie, der er udviklet med det formål at fjerne bumser. Undersøgelser har vist, at det aktive indholdsstof salicylsyre er effektivt i bekæmpelsen af bumser og uren hud. Hudplejeprodukter mod bumser og uren hud indeholder oftest 0,6-1,4 % salicylsyre, som oftest har en udtørrende effekt på huden.

Salicylsyre virker bakteriedræbende og renser i dybden, hvilket er den egenskab, der får tilstoppede porer til at åbne sig, så de ophobede bakterier kan fjernes i- og omkring talgkirtlerne. Den urene hud fjernes effektivt, og porerne synes også visuelt mindre, idet de bliver renset.

Salicylsyre virker bakteriehæmmende

Dermaxir er en unik dansk hudplejeserie, der er specialiseret i uren hud og indeholder 2 % salicylsyre. Serien indeholder samtidig fugtgivende indholdsstoffer, så huden undgår at tørre ud. Derudover indeholder Dermaxir hverken parabener, parfume, farvestoffer eller hudirriterende stoffer, og bekæmper derfor mildt men yderst effektivt bumser og uren hud. Vil du af med uønskede urenheder, er det vigtigt, at du er disciplineret i brugen af hudplejeserien og følger produktguiden.

Læs også: Små knopper i Panden? Hvordan fjerner jeg dem?

 
Sale

Unavailable

Sold Out