5 Myter om solbeskyttelse

Det er et faktum, at solens stråler booster vores energi og humør, men de kan også være skadelige, hvis vi ikke omgås solen stråler med omtanke. Vi har samlet 5 af de største myter om solbeskyttelse – læs med og se om du har styr på de 5 facts om solbeskyttelse.

1. Jeg har ikke brug for solbeskyttelse i gråvejr

FALSK – Selv på en overskyet efterårsdag kan 70 % af de skadelige UV-stråler stadig trænge ind i din hud. UV-stråler reflekteres tilbage fra jorden: sand reflekterer 15 %, vand reflekterer 25 % og sne kan fordoble mængden UV. Det er derfor en super god idé, at beskytte huden mod UV-stråler uanset vejret.

2. Solbeskyttelse blokerer for D-vitamin

FALSK – Du skal ikke opholde dig i solen ret længe, før din krop producerer den mængde D-vitamin, som du har brug for. Da ingen solcreme beskytter huden 100 % mod UV-strålerne, producerer huden alt den D-vitamin som en gennemsnitslig person har brug for, selvom du bruger solcreme.

3. Jeg bliver aldrig skoldet, så min hud har ikke brug for solbeskyttelse

FALSK – Der findes ikke en hudtype, som er naturligt sikret mod solens skadelige stråler. Personer der har en mørkere kulør, har lige så stor risiko for at få solskader, som en person med lys hud.  

4. Jeg behøver ikke solcreme, hvis jeg opholder mig i skyggen

FALSK – Selvom du på en varm sommerdag opholder dig i skyggen eller under en parasol, kan du sagtens blive solskoldet. Solens stråling bliver nemlig reflekteret af dine omgivelser og kan derfor stadig ramme dig, selvom du befinder dig i skyggen.

5. Jeg bliver ikke brun, med en høj solfaktor

FALSK – Det kan du tro du gør, det tager bare lidt længere tid. En høj solfaktor beskytter dig fra at blive solskoldet og det medvirker til en vedvarende kulør.

Day cream

Den nye n15 Day Cream, er blevet et must-have, da den forebygger og reducerer uren hud ved at opløse tilstopninger i porer og talgkirtler og hæmmer udviklingen af betændelsestilstande i huden. Med dagcremen vil du opleve at din hud bliver fugtet hele dagen, samt beskyttes mod den daglige mængde UV, forurening, samt andre udefrakommende trusler, der kan efterlade huden tør og trist.

Sold out