Basiron er et lægemiddel, der indeholder benzoylperioxid, hvilket har en påvist effekt mod uren hud og bumser. Jo højere indhold af benzoylperioxid jo større effekt af Basiron – men desto voldsommere bivirkninger oplever man også. Man skal dog være opmærksom på, at benzoylperioxid ikke er så godt mod huden, og at man derfor oplever bivirkninger såsom:

  • Meget tør hud
  • Afskalning af huden
  • Rødmen
  • Lysfølsomhed (man må ikke være i solen, når man bruegr Basiron)
  • Brænden i huden

Såfremt man bruger Basiron, er det derfor vores anbefaling, at man benytter den milde udgave med kun 5% benzoylperioxid.

Et alternativ til Basiron er Dermaxirs hudplejeserie, som er effektiv og helt uden parabener, parfume eller farvestoffer. Det aktive indholdsstof i Dermaxirs produkter er salicylsyre; en betahydroxysyre med to carbonatomer, der udvindes fra salicin, som har en anti-inflammatorisk virkning. Salicylsyren er særdeles god mod uren hud, idet den har en eksfolierende virkning, hvor hudlag løsnes og fjernes samtidig med, at huden blødgøres, hvormed hudens fugtbindende evner øges. Salicylsyre virker bakteriedræbende, antiseptisk samt desinficerende, hvilket er den egenskab, der får tilstoppede porer til at åbne sig, og de ophobede bakterier kan fjernes i- og omkring talgkirtlerne. Den urene hud fjernes effektivt, og porerne synes også visuelt mindre, idet de bliver renset.

Mængden af salicylsyre afgør selve effekten, og typisk benytter man 0,6 – 1,4% aktiv salicylsyre i produkter mod uren hud. At man historisk set ikke har benyttet over 1,4% skyldes, at huden herved tørrer kraftigt ud, hvormed et nyt problem skabes. Dermaxirs forskning og udvikling resulterede i en formel, der gør det muligt at benytte hele 2,0% salicylsyre (effekten fordobles herved) i kombination med to andre aktive indholdsstoffer, der betyder, at huden ikke tørrer ud. På denne måde får man en maksimal effekt af Dermaxirs produkter.

Resultatet af de mange års forskning var, at der blev udviklet en aktiv produktproces, hvor Dermaxir ikke alene trænger dybt ned i hudens porer og talgkirtler og desinficerer disse, men også efterlader en desinficerende og anti-inflammatorisk hinde, der holder i flere timer (modsat andre hudplejeprodukter der kun virker i det øjeblik, man bruger dem). Denne hinde holder porerne og talgkirtlerne rene, hvormed affaldsstofferne mindskes betydeligt, hvilket betyder at der ikke i samme omfang dannes betændelse i huden. I praksis viser dette sig ved, at hunden bliver ren og pæn.

Dermaxir har med succes implementeret de aktive indholdsstoffer i alle fem produkter, således at huden opnår den maksimale beskyttelse mod betændelsesdannelse i døgnets 24 timer (hvis man følger produktguiden for Dermaxirs hudplejeprogram). Det betyder helt konkret, at Dermaxir modvirker uren hud på alle tidspunkter af døgnet, hvor andre hudplejeprodukter kun virker i det øjeblik, man benytter dem. Dermaxir bekæmper effektivt uren hud!

Du kan se den anbefalede produktguide til Dermaxir her: Produktguide

Du kan bestille Dermaxir her: Køb Dermaxir