”3-sekundersreglen” stammer fra den koreanske skønhedstrend K-beauty og lyder, at der højst må gå tre sekunder fra man har vasket sig til man tilfører huden fugt.

Der er dog delte meninger, og andre nævner, at der må gå helt op til et par minutter som det optimale. Vigtigst er pointen dog, at dine fugtgivende produkter har den største effekt, hvis du påfører dem hurtigt efter vask.

Når du er våd, har du en højere koncentration af fugt end luften, og derfor fordamper vandet hurtigt fra huden og efterlader dig med tør hud. Det fører til større hydrering af huden at tilføre huden fugt straks efter et bad, end hvis du venter med at tilføre huden fugt. Du indkapsler dermed fugten og holder på den. Det kan sammenlignes med en fugtig klud, som suger vandet hurtigere end en tør klud.

Hvornår skal du tilføre fugt til huden?

Mange mennesker renser ansigtet, mens de står i badet for herefter at anvende en ansigtsmaske. Det er en fejl, mener den amerikanske hudlæge Heather Woolery-Lloyd.

Anvend masken inden rens af ansigtet, da hyppig ansigtsrens fører til tørhed. Vask kun dit ansigt et par gange om dagen med en mild men effektiv ansigtsrens, hvis du vil undgå at få tør hud.

Vælg en ansigtsrens, der eksfolierer og dermed fjerner døde hudceller og hjælper huden med at optage de fugtgivende og reparerende ingredienser mere effektivt efterfølgende. Tilfør herefter huden fugt med et serum og en gel.

Er du klar til at komme i gang med at pleje din tørre vinterhud? Med vores Full Solution får du silkeblød og lækker hud!


Få den komplette Dermaxir oplevelse med denne pakke, som indeholder alle Dermaxirs hudplejeprodukter.

Dermaxir n1 Daily Face Wash
Dermaxir n3 Moisturising Face Gel
Dermaxir n5 Spot Treatment
Dermaxir n7 Smoothening Serum
Dermaxir n9 Peel-Off Face Mask
+ Gratis Blackhead Removing Tool
+ Fri fragt

Pris: 631,00 kr 822,00 kr