Hvad er et serum og hvorfor bør man bruge det?

Et af de hotteste produkter indenfor skønhedsverden for tiden er serummet! Du har sikkert hørt alverdens ting om serum, men hvad gør et serum egentlig? For det er fugtgivende, men du anvender sikkert allerede en fugtighedscreme. Serummet kan være olieret, men det er ikke nødvendigvis en olie til ansigtet. Så hvorfor skal man bruge et serum, og ikke mindst hvordan skal man bruge det?

Et serum er et hudplejeprodukt, som påføres ansigtet efter rensning men før anvendelse af en fugtgivende creme/gel. Serummets formål er at give huden et koncentreret skud vitaminer og effektive ingredienser.

I modsætning til en fugtighedscreme har et serum en lipidopløselig base (kan bedst oversættes med fedtopløselig), der tillader de aktive ingredienser at trænge ind i hudens yderste lag (på fagsprog kaldes dette ”epidermis”), i stedet for kun at ligge på overfladen. På denne måde kan et serum tilbyde koncentrerede doser af effektive ingredienser direkte til din hud, hvilket gør et serum til et effektivt middel mod specifikke hudproblemer som eksempelvis tør hud, uren hud eller rynker. Ved at anvende et serum sammen med en efterfølgende fugtgivende gel indkapsler du fugten og holder din hud hydreret og blød.

Sådan bruger du et serum

Der findes altså serummer til forskellige formål. Nogle er anti-age, andre mod rødme, og så er der serummer særligt egnet til uren og tør hud. Et serum er rig på antioxidanter, og Dermaxirs n7 Smoothening Serum indeholder bl.a. også hyaluronsyre, glycerin og sneglesekret, som tilfører huden ekstra fugt, gør huden smidig og virker blidt eksfolierende. Den er derfor særdeles velegnet til uren og tør hud.

Serummets konsistens gør, at de aktive molekyler lettere trænger ind i huden end en almindelig creme. Brug en mængde svarende til størrelsen på en ært, og masser blidt produktet ind i huden på særligt udsatte steder. Lad produktet virke og trænge ind i huden, før du anvender en fugtgivende creme/gel.

Vil du forkæle din hud, bør du gøre dig selv den tjeneste at investere i et serum.

Tilføj kommentar

Sale

Unavailable

Sold Out